Alkatrészvilág

Tesla, Apple és Knight Rider

2016. május 26. 14:43 - Carvic

A Tesláról majd minden nap megjelenik hír, pedig a vállalatot még csak 2003-ban alapították, de azóta elképesztő növekedést produkált.

Az első autók, a Tesla Roadster 2008-ban került sorozatgyártásba. Ez már teljesen elektromos autó, melyből csaknem ezer darabot előre foglaltak le a vevők. Az autó első piaca Amerikában volt, de európai forgalmazása is megkezdődött 2009-ben. 

A Tesla nem hagyományos módon értékesít. Az interneten a Tesla Motors weboldalán választhatjuk ki az autónkat és néhány hónap várakozás után tudjuk azt átvenni.

56760728_m.jpg

Ma pedig már robotsofőrrel is kaphatók az autói. Persze, azért ez még nem a Wall-e, ahol a robotok teljesen kiszolgálják az embert. Az autó ultrahanggal érzékeli a környezetében lévő dolgokat, a követési távolságot, pedig radar állapítja meg. A szélvédő mögötti kamera a táblákat, de még a felfestéseket is figyeli. A környezetet a GPS jeleivel folyamatosan egyezteti, így kapva meg a saját helyzetéről és a körülötte lévőkről a legjobb képet. Az automatikus sávváltást, a kormányzást és a parkolást aktiváló frissítés automatikusan töltődik az autó fedélzeti számítógépére. Persze az otthoni wifiről.

A Summon nevű funkcióval már majdnem tudja azt a Tesla, amit Kitt a Knight Riderben. Ennek a lényege, hogy az autónak küldhetünk egy jelet és az autó képes a garázskaput felnyitni és kiállni az utcára. Így öt perccel több időnk marad reggel az indulás előtt. A nehezen ébredőknek ez nagy ajándék. Apple Watch segítségével már nem is kell, hogy az autó a közelünkben legyen. A Tesla két éven belül szeretné, azt megoldani, hogy az autó bárhonnan elvezessen hozzánk.

A Teslának minden alkatrészében szenzorok vannak, mely nagyon sok előnyhöz juttatja a tulajdonosokat. Az egyik, hogy megnehezíti a lopást, mert amint bontást érzékel az autó, letiltja a használatot. Szakszervizbe kell vinni az autót, de az értékét is jobban őrzi a Tesla, mivel a szomszéd sufni tuning műhelyben nem lehet megbuherálni.

A robotsofőr azonban nem működik bizonyos utakon. Így amennyiben az útfelfestések nem láthatóak, akkor nem is lehet bekapcsolni. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkatresz.blog.hu/api/trackback/id/tr998748972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.06.16. 15:15:44

"A Tesla nem hagyományos módon értékesít. Az interneten a Tesla Motors weboldalán választhatjuk ki az autónkat és néhány hónap várakozás után tudjuk azt átvenni."

Ez mondat így félrevezető lehet.

A megrendelés (ebben az értelemben az értékesítés is) valóban online történik.

Azonban minden nagyvárosban elmehetsz a tesla Store-ba,

Veled együtt átnézik végigkonfigurálhtjátok az autót. Van is mit átbeszélni.

Természetesen tesztvezethetsz is ( autossagok.blog.hu/2016/02/14/tesla_model_s_villamteszt ).

Amiben speciális: a konfigurátor azonnal egy megrendelést küld neked. Ez a része nekem egy kicsit túl agresszív lépésnek érződik, és speciel innentől kezdve nem is volt kedvem a konfigurációval játszani.

Mivel nekem már gyártottak le úgy autót hogy csak megrendeltem, nem igazán éreztem biztonságban magam a konfigurátorban.

A gyártás persze akkor indul be ha az előleget megkapták.
süti beállítások módosítása