Alkatrészvilág

Szörényi plagizált?

2016. április 20. 12:26 - Cromax Autó

"Az Iron Butterfly amerikai pszichedelikus rock együttes.Leghíresebb alkotásuk az In-A-Gadda-Da-Vida, melyet 1968-ban adtak ki. Emiatt a dal miatt az első heavy metal albumnak titulálják a lemezüket. Az együttes csúcspontját a 60-as évek végére érte el." (Wikipedia) A dal egy részlete feltűnő azonosságot mutat Koncz Zsuzsa számával. A Színes ceruzák 1968-ban jelent meg, mint ahogy az  In-A-Gadda-Da-Vida is. A szám 9:52 - 10:20-ig szinte egy az egyben megegyezik a Színes ceruzák fő dallamával. 

Nem állítom, hogy Szörényi lenyúlta ezt a részletet de, hogy ismerte az Iron Butterfly számát az tuti!  Szerintetek lenyúlta vagy nem? Egyébként az  In-A-Gadda-Da-Vida tényleg jó szám, érdemes meghallgatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkatresz.blog.hu/api/trackback/id/tr678647132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása