Alkatrészvilág

Még mindig virágzik a Simson alkatrészek piaca

2016. április 08. 18:09 - Carvic

Egy korszak jelképe volt a Simson motorkerékpár, amire valószínűleg minden fiatal srác vágyott az 1980-as években. Sőt, ezek a mocik még most is elég népszerűek – akár az interneten is szép számmal találhatunk eladó Simsonokat, ha éppen venni szeretnénk egyet.

Ha pedig még mindig ennyi szaladgál az utakon ebből a típusból, akkor alkatrész is kell hozzá, és készül is: közel harminc kisebb-nagyobb cég gyárt alkatrészeket az egykor oly legendás Simsonokhoz.

46768778_m.jpg

Még mindig rengeteg Simson fut az utakon

Bár a Simsonok gyártása 2002-ben befejeződött Németországban, becslések szerint Magyarországon még mindig 100-200.000 darabot találhatunk belőlük. A pontos szám nem ismert, ráadásul az utóbbi időben egyre több kerül belőlük a keletnémet blokkba, ott ugyanis elég nagy kultuszuk van.

Magyarországon és Németország keleti részén kívül Csehország és Lengyelország is azok közé az országok közé tartozik, ahol a Simson továbbra is a keresett márkák közé tartozik.

Közel négyszázféle alkatrész készül még most is

Valószínűleg nem sok Simson kerül bontásra – kár is lenne értük, különösen akkor, ha viszonylag könnyen lehet vevőt találni rájuk –, ezért szinte csak az új alkatrészek jöhetnek számításba, ha valami felmondja bennük a szolgálatot.

Ezt ismerték föl azok a vállalkozások is, amik a Simsonokhoz gyártanak alkatrészt, illetve kiegészítőket többek között Magyarországon is, hiszen egészen jól lehet ebből profitálni. Hogy pontosan hányféle alkatrész készül, és hányan vannak az iparágban, szinte lehetetlenség megmondani, inkább csak a becslésekre hagyatkozhatunk.

Hazánkban körülbelül harmincra teszik azoknak a cégeknek a számát, amik részt vesznek a Simson alkatrészek gyártásában, és nagyjából négyszázfélét állítanak elő belőlük a kipufogó tartozékaitól az ülésig, és üléshuzatig, és ezeket nem csak itthon forgalmazzák, de a német piacon is megjelennek velük.

És ami még érdekes, hogy az alkatrészeken kívül akár Simsonos ajándéktárgyakat is vehetünk: baseballsapkát, napszemüveget, bögrét, kitűzőt, így az igazán fanatikusok ezekkel is hirdethetik magukról, hogy a Simson a szenvedélyük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkatresz.blog.hu/api/trackback/id/tr298579832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása