Alkatrészvilág

5 hasznos autós kiegészítő, amire bármikor szükséged lehet

2016. április 07. 12:52 - Cromax Autó

Korábbi cikkünkben bemutattunk néhány általunk feleslegesnek tartott autós kiegészítőt, így most adott a lehetőség, hogy összeszedjük azokat az apróságokat is, amiket viszont szívesen látnánk a saját kocsinkban.

Nem kell forradalmi megoldásokra vagy épp káprázatos tech-kütyükre gondolni, defekt és műszaki hiba; guminyomás mérése kényelmesen (mert az ember gyakran elfelejt ezért betérni a benzinkútra); kényelmes vezetés anélkül, hogy a nyakunk túlságosan beállna; a fontos és kevésbé fontos holmik ide-oda pakolgatása; és persze az energiaigények kielégítése.

Modern elakadásjelző

elakadas.jpg

Erre nem is találhatnánk jobb példát, mint a modern elakadásjelző, amelyre a SofAlert Kit kapcsán bukkantunk a neten. A közlekedésbiztonsági csomag három darab elektromos mécsest, egy láthatósági mellényt és egy munkáskesztyűt tartalmaz.

A három, pirosan világító mécsesszerű apróságot tetszőleges formában, egymástól tetszőleges távolságban rakhatjuk le, miközben a minket éjszaka is láthatóvá tevő mellényben, valamint a kényelmes fogást biztosító és kezünket védő kesztyűben gond nélkül kicserélhetjük a leeresztett kereket. Vagy megszerelhetünk bármit, ami épp elromlott, és mi például az autópálya leállósávjába kényszerültünk.Az ára: 35 dollár (bő 10 ezer forint). Amit egy kicsit soknak tartunk bár az ötlet tetszik, főleg ha még az autót is mellé adnák bónuszként!

Hordozható digitális abroncsnyomás-mérő

nyomasmero.jpgA legtöbb ember szeretne mindig tökéletes abroncsnyomással közlekedni, csak épp sosem úgy jön ki a lépés, ahogy azt előre elterveztük.

Ugorjak be most a benzinkútra mérni, vagy ráér jövő héten?”

Vajon mikor mértem legutóbb, és melyik kerék eresztett le jobban?”

Van most ahhoz kedvem egy fárasztó munkanap után, hogy elguruljak a benzinkútra, körbeudvaroljam a négy kereket, hogy aztán kiderüljön, nem is kell ráfújnom egyikre sem?”

Az abroncsnyomás mérése és a megfelelő nyomás biztosítása (értsd: a pumpálás, bármennyire is nem manuális folyamat) egy egyszerű, mégis rendkívül körülményes dolog.

Szerencsére itt van a Tekton által forgalmazott digitális abroncsnyomás-mérő, ami egy zseniális kis eszköz a lustáknak és a könnyen felejtőknek. Ha csupán bizonytalanok vagyunk a gépjármű abroncsnyomását illetően, elég csak lebattyogni a garázsba, a kertbe vagy a lakás elé, ahol az autó parkol, és egy gyors mozdulattal begyűjteni a szükséges információkat.

Ha az abroncsnyomás alacsony, akkor irány a benzinkút, de ha nem, megkíméltük magunkat egy felesleges túrától.

Az ára: 10 dollár (szűk 3 ezer forint).

Memóriahabos nyaktámasztó

nyaktamasz.jpgVezetni nem mindig kényelmes, főleg akkor, ha az út tovább tart, mint amit az emberi szervezet elgémberedett végtagok nélkül kibír. Egy hosszabb út során számtalan diszkomfort éri az utazót, és ha a vezetőről van szó, akkor nem tarthatjuk ördögtől valónak a kényelmi extrákat.

Biztonsági szempontból sem hátrány, ha az autó sofőrjének nem kell fészkelődne, és ha a vezetés kritikus pillanatait nem azzal tölti, hogy a helyzet kibírhatatlanságára gondol.

Az ülésre, pontosabban mondva a fejtámla alá szerelhető lágy párna valójában rendkívül hasznos kényelmi funkció, a memóriahabos kiegészítőbe olyan érzés hátradőlni, mintha a világ legkényelmesebb matracára feküdnénk.

Az extra támaszték biztosítja a tökéletes tartást, elűzi a későbbi fájdalmakat és a vezetés közbeni kényelmetlen érzést, hiszen relaxált állapotba helyezi a nyakizmokat. A velúrborítást pedig ki is moshatjuk.

Az ára szűk 14 dollár (cirka 4 ezer forint).

Műszerfalra szerelhető autós kamera

kamera.jpgAki látott már vicces videót az oroszok közlekedési szokásairól, az az esetek 99,9 százalékban egy dashboard camera segítségével rögzített képanyag perceit szörnyülködte végig

A műszerfalra szerelhető autós kamera (például ez itt) egy rendkívül hasznos találmány. Egyrészt nem kell előkapni a mobilt, hogy vadul videózzunk egyet, ha épp történik előtt valami; másrészt a kamera által felvett és megőrzött képanyag elviekben bizonyító erejű egy-egy vitás baleset során.

Valószínűleg mindenkinek volt olyan ismerőse, aki egy koccanás után nem tudta bizonyítani, hogy a lámpa előtte még vagy már zöld volt, és ha a rendőrség is tehetetlen (és gyakran az), akkor nincs más hátra, mint fizetni a javítást, mint a katonatiszt.

Oroszországban épp ezért, na meg persze a botrányosan rossz közlekedési morál miatt használják az ilyen kütyüket, és ma már Magyarországon is jól jöhet egy eljárás vagy egy bíróságig fajuló ügy esetén.

Vagyis ez a 15 dolláros (4-5 ezer forintos) kütyü jól jöhet még a jövőben; akár szeretnénk, akár nem. Vannak drágábbak is, természetesen, így hát mindenki eldöntheti, mennyit akar befektetni egy ilyen tartozékba.

Műszerfalra helyezhető tartópad

41g0vklgb5l.jpgMűszerfalon tartani egy telefont vagy szemüveget nem jó dolog, aprót meg főképp nem ajánlatos, mert egy-egy komolyabb manőver esetén minden gurul, zuhan, amerre csak tud.

Pedig néha egyszerűbb odatenni a dolgokat, hisz a műszerfalon mindig látjuk.

Ha mi így gondolkodunk, akkor válasszuk a Heininger rugalmas tartópadját, ami 8-9 dollárért a miénk lehet.

Ez a cirka 2500 forintnak megfelelő ár kiváló befektetés: a könnyedén mosható lapocskát csak rátapasztjuk a műszerfalra, amire aztán rátehetünk bármit, legyen szó kulcsról, apróról vagy telefonról.

Apróság az egész, de annál nagyobb segítség lehet a hétköznapokban.

Plusz 2 csúcsszuper kiegészítő, mert az olvasó is megérdemli

A fentebb bemutatott öt kiegészítő után jöjjön 2 másik cool extra, amivel feldobhatjuk a vezetési élményt:

img_6.jpgA HudwayGlass egy egyszerű, de nagyszerű head-up display, ami a menet- és navigációs adatok kivetítésével segíti a sofőrt, és növeli ezáltal a közlekedésbiztonságot. A vezető látóterébe kerülő információcsomag valós időben dolgozik, és mutatja a sebességet, az előttünk lévő traffipaxok helyzetét, illetve a navigációs adatokat. A hozzávaló alkalmazások letölthetők az Apple Store-ból és a Google Play-ből is. Kapható 2016 májusától.

cardroid-first-android-vehicle-monitoring-device-02.jpgA CarDroid nem tartozik az olcsó asszisztenciák közé, 150 dolláros (szűk 45 ezer forintos) árával. Az autót kiokosító androidos fejegység egy sor extrát kínál a felhasználónak: a felhőalapú megoldás segítségével kapcsolatot tarthatunk a szeretteinkkel, ellenőrizhetjük a gépjármű teljesítményének adatait, megvédhetjük az autót a tolvajoktól, és persze ott van az ESNaR. Az ESNaR egy olyan rendszer, amivel azonnali értesítést küldhetünk vagy kaphatunk, ha az adott gépjárművet baleset éri. Egyelőre csak előrendelhető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkatresz.blog.hu/api/trackback/id/tr488446302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása