Alkatrészvilág

Nem megfelelő az alkatrész? Sebaj, majd visszahívjuk! Porsche- és VW-tulajok készüljetek!

2016. április 01. 09:37 - Carvic

Nagyszabású visszahívásokról döntött a Porsche és a Volkswagen: előbbinél a Cayenne-ek kapcsán nem volt minden rendben, utóbbi márkánál pedig a Touaregeket és az elektromos Golfokat kell javítani.

Az örömtelinek nem mondható akció közel egymillió gépjárművet érint, és a gyártók természetesen ingyen gondoskodnak a cseréről.

10738714_m.jpg

A fékpedál a ludas: Cayenne és Touareg

Cirka 800 ezer Porsche Cayenne-t és Volkswagen Touareget rendelnek be, mert egy apró, de annál veszélyesebb hibára derült fény egy belső rutinvizsgálat során.

A két márkánál a Volkswagen-csoport munkatársai figyeltek fel arra, hogy egy hiányzó rögzítés miatt nemcsak kilazulhat és lötyögőssé, de akár működésképtelenné is válhat a fékpedál.

Baleset jelen állás szerint szerencsére még nem történt, de a problémát állítólag már néhány autótulajdonos is észrevette.

A visszahívás a Cayenne és a Touareg 2011 óta gyártott példányait érinti, és a gyártók gondoskodnak a hibás alkatrész cseréjéről.

Nem menekül az elektromos Golf sem

Rájár Amerikában a rúd a Volkswagenre: nem elég bő fél éve kirobbant dízelbotrány, most az NHTSA (az amerikai közlekedési bizottság) rendelte el több mint ötezer elektromos Golf visszahívását.

Az autókban az akkumulátor felügyelő szoftverek hibáját kell javítani, ami csere nélkül akár a gépjármű váratlan leállását is okozhatja. Mint kiderült, a típusokban túlságosan érzékenyre állították az akkumulátorokat felügyelő elektronikát, emiatt pedig a hajtáslánc túláram-védelme indokolatlanul is bekapcsolhat.

Ez pedig a villanymotor leállásához vezet.

A visszahívás csak Észak-Amerikában kötelező, de sejthető, hogy a probléma érinti a többi világszerte eladott e-Golfot is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkatresz.blog.hu/api/trackback/id/tr608550578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása