Alkatrészvilág

Hogyan válasszunk családi autót?

2016. szeptember 02. 11:59 - Carvic

Ne az autó teljesítményéről beszéljünk most, hanem a család kényelméről és a biztonságról, mert amint szülővé válunk az elsődleges szempont a biztonság lesz. Minden szülő jó helyen akarja tudni a gyerekeit. Ezért amikor családi autót veszünk azt nézzük először, hogy legyen minél több légzsák, ABS és erős legyen a karosszéria.

Legyen benne központi zár, elektromos ablakok, gyerek zár. Nem annyira fontos az autóban a zene és a hangszórók típusa. Úgysem halljuk a zenét a gyerektől.

36447019_m.jpg

Nem jó a három ajtós változat, nehéz a gyereket ki-bepakolni. A legjobbak a nagy egyterű autók. Ezek eléggé magasak ahhoz is, hogy a derékfájósok is könnyedén be tudják kötni az ülésbe a gyereket.

Két gyereknél még elég a kombi, háromnál már az egyterű a jó választás. Nagy a kasztni, nem csak a csomagtartó tágas, de az utastér is. A gyerekülésbe zárt kölyök szanaszét rugdalják apa és anya ülését, az egyterűnél az apró lábaknak marad elég helye anélkül, hogy apa a térdeit a hóna alá húzva vezetne.

Kell a hely a játékoknak, mert az út hosszú, ha tíz perc akkor is. Mind hallottuk már az „ottvagyunkmár” és a „mikorérünkmároda” kérdéseket három másodpercenként mantrázni. Szóval kell a hely az úti társasoknak, a tabletnek és nem baj, ha van hátul is töltési lehetőség, hogy ne bömbölje végig a gyerkőc az utat, mert a mese felénél a tablet lemerül.

Legyenek extra tároló boxok a kacatoknak.

Az ülésekre vegyünk védőhuzatot, ha nem engedhetjük meg magunknak a bőrkárpitot, mert a kölykök biztos, hogy belekennek valamit vagy inkább mindent. Lehet, hogy apróságnak tűnik, de nagyon fontos a pohártartó, hogy a sportkupakos üvegekben lévő ragacsos löttyök ne folyjanak be az ülés mögé.

Legyenek a hátsó ablakok sötétítettek, de a beépített roló is jó szolgálatot tesz. A klímáról nem is beszélve, nincs is rosszabb, amikor a család a saját izzadságában utazik.

Amikor az embernek családja van nem a lángvörös Ferrari a jó választás. Egy olyan autóra van szükség, ami biztonságosan elviszi a családot A-ból B-be.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkatresz.blog.hu/api/trackback/id/tr4811670906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása